• Favorilere Ekle
Takvim
Tabip Odası Genel Kurullarının Ertelenmesi Hakkında
         Bilindiği üzere Yeni Korona Virüsü (Covid-19) tüm dünyada ölümcül nitelikte yaygın bir halk sağlığı sorunu haline gelmiş, çok kısa süre içerisinde binlerce kişinin ölümüne yol açmıştır. Virüsün kolaylıkla ve hızla bulaşabilmesi dolayısıyla Sağlık Bakanlığı, hasta kişilerden ve kapalı mekânlardan mümkün olduğunca uzak durulması, çok sayıda kişinin bir araya geldiği ortamlardan kaçınılması gerektiğini duyurmuştur.

Sağlık Bakanı, yapılan bilim kurulu toplantısı sonrasında 13 Mart 2020 günü yukarıda değinilen tedbirler dışında Ulusal ve Uluslararası açık ve kapalı bilimsel toplantıların ertelendiğini, sağlık personelinin izinlerine, sağlık hizmetlerinin işleyişine ilişkin alınan yeni tedbirleri açıklamıştır. (https://www.pscp.tv/w/1YqJDEVOmZYxV?t=16s) Sağlık Geliştirmesi Genel Müdürlüğü Sağlık İletişim Daire başkanlığının 10.03.2020 tarih ve 67598610-020 sayılı yazısında ‘…İnsanları biraraya toplayan özellikle mart ve nisan ayındaki organizasyonlar (kongre, konferans, fuar vb. ) da tedbiren ertelenmiştir.’ denilmiştir.

Bilindiği üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 77.maddesinde, bir salgın hastalığın varlığı halinde toplum sağlığının korunması amacı ile toplantıların sınırlanabileceği ya da yasaklanabileceği düzenlenmiştir. Sağlık Bakanlığı söz konusu Yasa maddesi uyarınca kamu sağlığı konusunda ortaya çıkan tehdit nedeniyle insanların bir araya gelmesine neden olacak etkinliklerin ertelenmesi yönünde kararını bütün kamuoyuna duyurmuştur.

6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu’nun 13.maddesinde Tabip Odası Umumi Heyet Genel Kurullarının her yıl Nisan ayında toplanacağı hükme bağlanmıştır. Buna karşılık Sağlık Bakanlığının Mart ve Nisan ayında insanların toplanmasını gerektiren etkinliklerin ertelenmesi gerektiğine ilişkin duyurusu ve toplum sağlığı yönünden oluşan risk nedeniyle  genel kurulların Mart ve Nisan aylarında toplanması mümkün bulunmamaktadır. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyinin 14 Mart 2020 tarihli toplantısında bu durum değerlendirilmiş, Nisan ayında yapılması planlan oda genel kurullarının iptal edilmesinin uygun olacağına karar verilmiştir.

Tüm Üyelerimize duyurulur.

Döviz Bilgileri